Преквалифицирайте вашите домашни любимци Домашни любимци

By | септември 12, 2021

Всички ние притежаваме този кон – този, който стоеше на полето и не правеше нищо друго освен да лети на мухи, да яде и да преобразува кислорода във въглероден диоксид в продължение на година или повече. Наистина, това може да бъде наистина добър кон; NFSE знаят откъде да започнат процеса на лечение и презаетост.

В действителност това не е много сложно. Започнете, като хванете коня. Понякога, ако конят е седял дълго време на пасището, той е склонен да избягва; толкова много, че да го хванеш е трудна работа. Вземете любимата му храна или сладкиши и опитайте стари трикове, за да го хванете с подкуп. Ако това не работи, вижте дали можете да вземете приятеля му от пасището и да го накарате да последва сравнително малка писалка (кръгла писалка, плевня, навес или конюшня), която можете да вземете, след това го хванете и спрете лесно, ако не е лекувани дълго време (година или повече) преминават през опреснителен курс за поведение, свързване и регулиране на земята. Отнасяйте се с него така, както очаквате не по -малко от най -голямо уважение, но се отнасяйте с него нежно в същото време; не скачайте, тъй като очаквате той да се тресе и да бяга като луд, но се уверете, че наблюдавате езика на тялото му и вижте как той реагира отново на лечението му.

Повечето коне, веднъж обучени, помнят на какво са ги учили. Те няма да го забравят магически един ден, но все пак се нуждаят от освежаващ курс. След като сте разработили някои основни начини, опитайте се да го смажете малко и след това завършете деня. Следващият път, когато го направите, направете същото като първия път и може би този път бийте малко по -дълго. Постепенно добавяйте към тренировъчните си сегменти, като правите всяка сесия малко по -дълга, за да не я победите, като изхвърлите всичко веднага. Друга забележка, която трябва да запомните: ако е възможно, когато тренирате отново, опитайте няколко упражнения всеки ден, но не забравяйте да му дадете цял почивен ден през седмицата. Дори и да нямате време за пълна сесия всеки ден, извадете я от пасището и я почистете и я изведете на малка разходка, ако не друго.

В този момент дори прекарването на време с него е също толкова важно, колкото работата с него. Ако е бил особено зловещ или нервен, когато сте започнали да работите с него и все още изглежда, че е на прага след първата седмица, дайте му една или две седмици основна работа и лечение, докато се върне към работния манталитет и не подозира всичко че се обръщаш към него. Не хвърляйте седлото само на гърба му втория ден извън терена, ако е бил нервен и раздразнителен. Това е безопасен начин да нараните себе си (или него) и да го уплашите до такава степен, че да затрудни работата ви. Ако той беше особено тих за всички, след седмица, не се колебайте да го оседлаете и опитайте няколко кръга около арената, полето или кръглата писалка и вижте какво е чувството да карате отново.

На някои коне не им пука, докато други смятат, че е време да започнат тази кариера като кон за родео! Останете спокойни и изграждайте според графика за каране. През първата седмица на каране яздете го един ден, а след това на следващия ден; правете само общо лечение на белите дробове. Втората седмица правете лека разходка всеки ден и след това излезте оттам, като я накарате да работи малко по -трудно и да въвеждате нещо ново всяка работна седмица.

Не забравяйте да му давате почивен ден всяка седмица и дори да нямате време да яздите или да паднете този ден, просто му дайте бърза четка и надраскайте любимите му сърбящи петна за него!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *