Надбъбречна умора – каква е тази воня?

By | септември 9, 2021

Вярвате или не, повишената осведоменост за лошите миризми е един от симптомите на надбъбречната умора. Открих това малко нещо наскоро, когато разбрах, че страдам от умора на бъбреците … заедно с около 80% от американското население. Сега може би си мислите, че е странно, че едно краве момиче като мен може да забележи най -лошата миризма, като е заобиколено от мен с конски изпражнения, пръст, мъжки кози и крави, но забелязах. Така че всичко имаше смисъл, когато лекарят ми каза, че съм уморен от надбъбречните жлези.

Какво е умора или надбъбречна умора?

И така, какво е надбъбречната умора? Точно така звучи: това се случва, когато надбъбречните ви жлези работят усилено и недохранени, така че те се уморяват. Защо надбъбречните жлези са важни? Е, тези малки жлези с размер на грахово зърно, които седят на върха на бъбреците, отделят хормони, които ни позволяват да се справим с незабавен и дългосрочен стрес. Надбъбречните жлези отделят над 50 различни хормона, включително адреналин, естроген, прогестерон, кортизол и DHEA. Вероятно сте чували за повечето от тези хормони. Тези хормони ни дават способността да „ставаме и да си вървим“, осигурявайки ни енергията, от която се нуждаем, за да се справим със забързания и стимулиран живот.

Симптоми на надбъбречна умора

За съжаление, тези жлези, когато са подложени на твърде голям стрес, в крайна сметка спират да работят и след това завършват с бъбречна умора или симптоми на умора, които включват:

– умора и хронична умора

– депресия

– неспособност да се мисли ясно

– хронична тревожност

– ниска кръвна захар

– намаляване на метаболизма

– промени в цвета на кожата

– желание за сладки или солени храни

– болки в ставите

– Намалена имунна функция

– ниска телесна температура

– хранителни алергии и чувствителност

– тъмни кръгове под очите

Има и други симптоми на надбъбречно претоварване, които могат да бъдат добавени към списъка, но получавате общата представа. Надбъбречните ни жлези правят много за тялото ни и когато ги използваме, те изгарят.

Причини за надбъбречна умора

Като цяло нашият съвременен начин на живот е рецепта за изтощение на бъбреците и умора. Нашите надбъбречни жлези страдат, когато искаме твърде много от тях. Умът ни е активен и пълен с идеи, но телата ни не могат да продължат. По -конкретно, навиците на живот, които претоварват бъбреците, включват:

– много малко сън

– лоша диета

– употреба на кофеин или други стимуланти

– използване на лекарства за сън през нощта

– използване на лекарства за лечение на тревожност или депресия

– перфекционизъм

– постоянен физически, психически или емоционален стрес

– за стимулиране от мобилни телефони, музика, трафик, уеб страници и имейли

Вие правите снимката … това не е нещо обичайно в съвременния ни живот. За повечето хора това е просто картина на ежедневието. Но това е ад в надбъбречните жлези. Всъщност съвременният живот има толкова силен негативен ефект върху бъбреците, че някои жени, страдащи от бъбречна умора, показват признаци на менопауза още на 30 -те си години. Да! Четете правилно: Изгарянето на бъбреците може да причини преждевременно стареене.

Лечение на надбъбречна умора

За щастие, лечението е възможно за това състояние. Лечението е разделено на три основни категории:

1) Растителна и хранителна подкрепа (харесвам X51 / XanGo Eleviv, други хора харесват директни билки)

2) Промени в начина на живот

3) Практики на повторно активиране

Тази статия е първата от поредицата за възстановяване на здравето след надбъбречна умора, а бъдещите статии ще обхващат конкретни стратегии за това. Прогнозата за премахване на бъбречната умора като цяло е доста положителна и много лекари предлагат следната времева рамка за възстановяване:

– 6 до 9 месеца за лека умора

– 12 до 18 месеца за умерена умора

– До 24 месеца при тежка умора

Както можете да видите, пътят към енергично и жизнено здраве не е кратък … но отново, повечето хора не постигат надбъбречна умора дори за една нощ! Бъдете в течение за още статии за лечение на надбъбречната умора или разгледайте блога на Zen Cowgirl, за да прочетете повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *