Навикуларна при коне

By | септември 11, 2021

Навикуларният синдром при коне е малко неясен въпрос, по който ветеринарните лекари понякога са съгласни. За съжаление, когато собствениците на коне получат тази диагноза, им се дава малка надежда за възстановяване. За щастие майката природа ни е предоставила някои чудесни билки, за да облекчи симптомите.

Navicular при коне първоначално може да се прояви като постоянна куцота и вашият кон може да се спъне много при бягане. Диагнозата може да се установи с рентгеново изследване. Навикуларната кост е малка кост в стъпалото на коня и е част от костния скелет на стъпалото, задържан на място от връзки.

Проблемите с краката съставляват 90% от цялата куцота и е изключително важно да се грижите добре за краката на коня си. Навикуларният синдром може да бъде причинен от лоши обувки и лоша циркулация, коригирането и на двете е от решаващо значение за подобряване на това състояние.

Когато кон е куц и се смята, че проблемът е кракът, важно е да се премахнат други възможни причини. Каменна синина или пукнатина в ковчега на ковчега може да са виновни и рентгеновото изследване обикновено показва проблема.

Има някои проблеми, които могат да означават, че вашият кон има по -силно предразположение към навикуларен синдром. Някои породи са по -склонни да го получат и размерът на краката може да окаже влияние. Колкото по -малък е кракът на голям кон, толкова по -вероятно е да причини проблеми. Също и вида дейност, в която е включен конят. Състезанията с бъчви могат да бъдат особено стресиращи за краката.

Ако вашият кон е диагностициран с навикулар, има някои много полезни билки, които лесно можете да нахраните. Възпалението е специален проблем, така че билките като Дяволския нокът са чудесни за това. Дяволският нокът ще помогне за намаляване на възпалението и болката, без да оставя на коня фалшиво впечатление, така че да не се уморява прекалено.

Дяволският нокът е роден в Африка. Коренът се използва за артрит, тъй като премахва ревматизъм и други болезнени ставни заболявания. Той също се счита за болкоуспокояващо и е доказано, че е сравним с кортизон и фенибутазон или лек, който обикновено се използва в тази ситуация. Не давайте въшки на пилета, тъй като те могат да причинят контракции и не ги използвайте, когато има стомашни язви.

Кръвообращението е друг важен проблем с навикуларията, а глогът е отлична билка за укрепване на сърдечния мускул и увеличаване на кръвообращението. В Германия глогът се използва широко при сърдечни проблеми, тъй като е толкова ефективен за увеличаване на кръвообращението. Той действа като тоник, който разширява кръвоносните съдове и намалява високото кръвно налягане.

Глогът е едно от най -старите традиционни лекарства, използвани за животни. Казват, че това е късмет и конете с удоволствие ще го изядат за самолечение, ако му се даде свободен достъп. Казват, че е един от най -добрите налични тоници за сърцето и е от полза за кръвоносната система и кръвното налягане.

Елдата е много ефективна билка за това състояние, тъй като укрепва съдовете, без да влияе на кръвното налягане. Елдата е богата на магнезий, калций, калий и микроелементи.

Билките, които могат да бъдат полезни, ще действат, като подпомагат кръвообращението и намаляват възпалението и болката. Също така е важно да поддържате коня си в движение, което увеличава кръвообращението и създава добър приток на кръв към краката.

Както при всички билкови лекарства, концентрацията в цялото тяло ще позволи на коня ви да поддържа подобрен стандарт на здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *