Значението на регулирането на вашето конско време

By | септември 14, 2021

Независимо дали яздите рокля – трябва да поддържате равномерно темпо за коня си или да рискувате той да загуби равновесие и темпо. Всеки кон има свой собствен уникален ритъм и след като го намерите, вие ще имате ключа към финалното изпълнение.

Тъй като конят е толкова в унисон с ездача, първо трябва да се погрижите за дисбалансите си, произтичащи от напрежението и липсата на тренировка в правилните мускули. Ето един прост начин да разберете как работи ритъмът на коня:

Дръжте камшик, отрязан от миглите, и го завъртете като махало.
Обърнете внимание, че има естествено и леко трептене или ритъм на миглите (в зависимост от дължината им).
Колкото по -дълга е една мигла, толкова по -бавна ще бъде тя.
Когато се опитате да ускорите темпото на люлеене, това ще изисква повече усилия, защото е неестествено.

Тъй като краката на коня всъщност са махало, всеки кон ще има естествен ритъм, точно като примера с миглите по -горе. Това е свързано с закона на физиката. Когато кон установи температурата на краката си, той може да се движи почти без усилие – ако се движи твърде бавно или твърде бързо, напрежението ще се натрупа в тялото му и ще наруши баланса и движението му.

За да помогнете на коня си да намери естествения си ритъм, яздете го на малки кръгове. Можете да увеличите размера на кръговете, докато се научи да ходи, без да губи естествения си ритъм. Никога не дръжте коня с бързи темпове.

Ако трябва да направите корекции, използвайте няколко тихи половин спирки, настройте се за голяма стъпка и след това освободете спирачките. Това е само ако е абсолютно необходимо конят да намери истинския си ритъм.

Приятно е да се почувстваш, когато конят ти разбира ритъма му – мускулите му се отпускат и той ще спусне врата и главата си и ще поеме дълбоко въздух, понякога дори издиша силно. След това той ще започне да се отпуска и да достигне малко.

Облеклото не е интуитивно за коня, така че ще трябва да научите някои специфични умения, за да яздите екипировката и да поддържате коня си в естествения му ритъм. Разберете основите на съоръженията за езда и как работи температурата на коня ви. Ако продължавате да имате проблеми с разбирането на ритъма на коня, това може да е физически проблем, който трябва да бъде решен.

Практиката го прави перфектен и това със сигурност е вярно с намирането и коригирането на ритъма на кон за облекло или просто за езда. Уверете се, че знаете и разбирате основите, за да можете да помогнете на коня с елементите, които може да му липсват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *