Защо вашият домашен любимец се нуждае от здравно осигуряване

By | септември 8, 2021

Въпросът наистина е една от подготовките за най -лошото. Имате нужда от здравна застраховка за домашни любимци и се надявам никога да не се наложи да я използвате. Да имаш здравна застраховка за домашни любимци и да не се нуждаеш от нея е много по -добре, отколкото да я имаш и да нямаш.

Моли Би беше много очарователен, любящ и абсолютно прекрасен териер. Влизайки в живота ми, когато беше на 12 седмици, предположих най -доброто за нея, откакто я взех от реномиран развъдчик на AKC. Нямах начин да разбера какво я очаква. Не бях подготвен за хилядите долари, които бих похарчил напразно, опитвайки се да спася живота й.

Моли Би развива наследствено състояние, което затваря черния й дроб. Беше толкова опустошително, че добрият ни ветеринар ми каза, че нейните тестове са по -високи от всеки, когото някога е виждала. Молех се (и плащах), докато не мога да се моля и да платя повече. Моли Би трябваше да спи, когато беше само на 18 месеца. Бях съсипан и хиляди долари. Припомняйки си брошурата за здравно осигуряване за домашни любимци, която бях чел, докато бях в кабинета на нейния лекар, се заклех, че никога няма да остана без здравната си застраховка за домашни любимци.

По -долу са шест полезни съвета за това, което може да се наложи да знаете по тази тема. Помниш: Да имаш здравна застраховка за домашни любимци и да не се нуждаеш от нея е много по -добре, отколкото да я имаш и да нямаш.

Повечето хора не обмислят породата на своя домашен любимец, нейната природа, независимо дали тази порода живее или заседнал начин на живот и как местните деца или други животни, диви и домашни, могат да взаимодействат с животното. Малките деца могат да представляват реален риск и този ротвайлер, който живее на улицата, или този Койот от парка на откритото пространство може да създаде банкнота от 1000 долара за ветеринар с ухапване от вашия Джак Ръсел териер.

1. Не забравяйте да прочетете брошурата!

Подобно на здравното осигуряване за хора, има всякакви планове, които отговарят на вашия бюджет. Повечето здравноосигурителни планове за домашни любимци предлагат 80% покритие (20% отстъпка или може би първоначален праг от $ 100 за лечение), който може да бъде увеличен заедно с месечните ви премии. За около 12,95 долара на месец можете да застраховате вашия домашен любимец за повечето злополуки и разходите, свързани с лечението им при спешни случаи. Вероятно ще плащате по -добре, докато сте в движение или извън джоба си, за рутинни грижи за домашните любимци, ваксинации и други подобни.

2. Кога започва покритието?

Често ще има период на изчакване, обикновено 14 – 30 дни, преди да започне здравното осигуряване на вашия домашен любимец. Уверете се, че вашият ветеринарен лекар е документирал добре здравето на вашия домашен любимец при последното му посещение, така че да може да се каже, че не е имало предварително съществуващи състояния (или се откажете, или се уверете в това състояние). Добро време за закупуване на здравна застраховка за домашни любимци е точно след това посещение при ветеринаря.

3. Мога ли да избера моя ветеринарен лекар?

Повечето планове ви позволяват да изберете вашия доставчик на здравни услуги, особено при спешни случаи. Предлагам ви да се консултирате с вашия ветеринарен лекар относно застрахователните програми, които той или тя приема за редовни или рутинни и спешни грижи за домашните любимци.

4. Всяка година 6 милиона кучета и 6 милиона котки се диагностицират с рак. Моята застраховка ще покрие ли и тези разходи?

Не забравяйте да прочетете плана за здравно осигуряване на вашия домашен любимец, за да видите какво е покрито или не. Често вашата застрахователна полица ви позволява да добавите определено покритие за допълнителни премии. Свържете се с мобилния си оператор за повече информация.

5. Има ли изисквания или възрастови ограничения за здравно осигуряване на домашни любимци?

Да, повечето планове не обхващат първите осем до дванадесет седмици от живота на вашия домашен любимец. Някои планове са ограничени до домашни любимци до 12 -годишна възраст (варира в зависимост от възрастта на вашия домашен любимец към момента на закупуване на застраховката) и имат други ограничения въз основа на породата на вашия домашен любимец. Големите датчани, например, обикновено не живеят след осемгодишна възраст. И аз съм имал котки, които са живели до 20 години! Повечето политики налагат възрастови и / или расови ограничения върху тяхното покритие.

6. Но имам повече от един домашен любимец! Мога ли да спестя, като осигуря за всички?

Да, повечето планове предлагат отстъпка (често 10% за домашни любимци), когато осигурявате цялото си „семейство“.

В заключение, трябва внимателно да обмислите всички възможности за здравно осигуряване за вашите домашни любимци. Да нямаш никаква застраховка е просто безотговорно. Ако вашият домашен любимец се нуждае от спешна грижа и не можете да си позволите тази грижа, свържете се с местното хуманно общество или ASPCA за помощ.

Не забравяйте, че здравната застраховка за домашни любимци не трябва да бъде скъпа, не се ограничава само до един ветеринарен лекар, не е сложна за използване, може да осигури покритие за обща грижа или контрол и може да се прилага онлайн!

Във всеки случай ще се радваме да отговорим на вашите въпроси относно това важно решение. Изпратете ни имейл или коментирайте тази статия и ние ще се свържем с вас възможно най -скоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *